czwartek, 24 listopada 2016

DOMOWA WEGAŃSKA PASTA NA KANAPKI

W poprzednim poście obiecałam, że dodam przepis na moją ulubioną pastę na kanapki, więc jestem i piszę :-)
Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i zajmuje dosłownie 5-10 minut.


Potrzebne składniki:
  • puszka cieciorki
  • 4 kawałki suszonych pomidorów z oleju + łyżka oleju z pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego/słonecznikowego tłoczonego na zimno
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
Wszystko razem zmiksować blenderem ręcznym i gotowe. Gdyby Wasz blender nie radził sobie z mieleniem, można dodać więcej oleju, a na pewno pójdzie łatwiej. Pasta najlepiej smakuje po schłodzeniu, gdy wszystkie smaki się ze sobą połączą. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku (u mnie słoik) do tygodnia. 


Dajcie znać, czy próbowaliście i czy smakowało.

Do następnego!
KĄCIK MADZI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pozostaw po sobie ślad :)